Julie De Brandt

JulieJulie De Brandt (1994) woont in België, studeert in Nederland. Als de bezige bij, die ze nu nog steeds is, combineerde ze van kleins af aan dans met muziek en theater. Tijdens het maken van choreografieën, probeert Julie dan ook te spelen met de wisselwerking tussen deze disciplines. Dankzij de opleiding docent dans op de hogeschool ArtEZ, maakte Julie kennis met verschillende doelgroepen. Het binnen schoolse werkveld (basisschool), sprak haar zodanig aan dat ze besloot haar onderzoek volledig op de doelgroep 8-12 jaar van het basisonderwijs te richten. Creëren, leren en fantaseren vormen er volgens haar een belangrijk uitgangspunt. Modern/hedendaagse dans en jazz dans, waren reeds voor de hogeschool opleiding één van haar meest geliefde dansstijlen. Haar lessen zijn hier dan ook vaak een versmelting van.

Presentatie Julie

Het aanspreken van de creativiteit, expressie en andere dansante capaciteiten van basisschoolkinderen, vormden voor Julie het belangrijkste focuspunt dit jaar. Choreografieën maken voor het binnen –en buitenschoolse werkveld, hoe gaat dat?